Kotak Bunyi


Sesat?

Kroni

Setia Bercinta

Posted by -Mind Pollution-

Sedar tak sedar .kerana aku suka sangat buat kerja yg aku buat sekarang..buat aku terlupa. Terlupa yang dah lebih lima tahun aku dekat sini. Yah...lima tahun bukan sekejap..dari aku pinjam motor emak,dah ada motor sendiri.ahaks!!~pencapaian yg kecil kalau nak dibandingkan dgn orang lain . Tapi besar nilai nya pada diri. Dari belajar menaip,hingga ke networking,dari mirc hingga ker ym ,dari networking baru menceburkan diri blajar hardware serta mengenal software.

(Encik Bos. kadang kadang aku panggil encik kapitalis hahah)

Terima Kasih Banyak Banyak pda bos aku yg gila ni . Terima kasih beri aku peluang dan berjaya paksa aku blajar benda yg sebelum nih aku fuck sangat sangat.

Dari jaga cybercafe,jadi tukang repair pc..walaupon tidaklah indah sangat perjalanan hidup aku tapi bila die fikirkan balik. Banyak juga pencapaian aku dah mark. Dan ramai juga yg aku dah ajar,maksud aku budak budak pratikal. Hurm semoga ilmu yg dah diajarkan tuh digunakan sebaik mungkin .Penat tau mengajar budak pratikal nih.kalau kena yang betul nak belajar takper. Kena yang datang sebab dipaksa mak ayah? Aku juga yang sakit jiwa.

Kadang kadang orang tanya juga kat aku..napa tak cari kerja lain?wah!~penat juga nak menjawab. Sebab takder kerja lain. Itu jawapan biasa yang akan aku bagi. Sebenarnya, aku sediri tak tahu kenapa aku susah nak cari kerja lain. Mungkin dah sebati kerja dekat sini.

Keluar pagi balik petang,adakala sampai malam.Aha serupa pula dengan kes aku
Sepanjang lima tahun di sini ramai juga kawan datang dan pergi. ahh mereka semua ada kehidupan sendiri..yang penting semua bergerak kehadapan,semua kejar masa depan.Tapi ,terkejarkah aku? penat kalau aku fikirkan. Bukan tak mahu ,mungkin tak berkesempatan. Harap tuhan permudahkan hidup aku serta hidup kalian......kerja nih macam bercinta juga,setia pon tak guna kalau tak dihargai.So hargai lah kerja kita.

Mari layan radiohead no surprises-

A heart thats full up like a landfill,
A job that slowly kills you,
Bruises that wont heal
You were so tired, happy,
Bring down the government,
They dont, they dont speak for her
Ill take the quiet life, a handshake of carbon monoxide

6 comments:

  1. yazid said...
    This comment has been removed by a blog administrator.
  2. aFdSmKaD said...

    huhuhuhuhuh..
    keje je pape pon..

  3. Redbloodsnow said...

    ermzz...sumthing kan awak...bende yg kte x suke tuh ler yg kte stuck with for life...huhu

    neway, salam kenal :)n thanx for visiting my blog ^_^

  4. SwEeTFoResT said...

    hehehe..xpe2..slow2..

  5. s u f f i a n said...

    go..go..go..

  6. gf pian.. said...

    salam.. sy suka bc blog awk. blog awk dlm blog my bf, suffian.