Kotak Bunyi


Sesat?

Kroni

Comel nya Binatang

Posted by -Mind Pollution-

( nama dia karim)

Minggu lepas waktu nak gi kerja ...atas motor sambil layan lucky -radiohead ,tiba tiba terkejut.ape menda beratur lintas jalan nih...hoho waktu melepasi menda nih baru sedar.."eh eh kiut nya anak burung".So terpaksa buat pusing U dekat situ gak..sambil duk tepi jalan aku perhatikan jer binatang nih..kesian mana arr mak yg tak bertanggungjawab ni..anak burung nih lak macam tak takut jer ngan aku..kereta kat area sini dah ler laju laju..takder perasaan ..kalau nampak binatang main langgar jer ...dari kucing ,ayam,monyet,musang,biawak sume diorang gelek satu macam.Kenapa yer??best ke langgar binatang?Nasib baik gajah takder kat area rumah aku..kalau ader itu pon diorang langgarr..bagus gak..biar diorang lak yg mati..puas ati aku..biasa nya bukan tak leh elak..tapi saja nak test tayar kot..Bab* sungguh..owh lupa kalau Bab* diorang pandai elak lak...so ...
Dengan perasaan girang nye..aku pon amik ler die nih ngan adik die nama mubarak(binatang nih ader dua ekor jer masa tuh)aku letak kat tepi jalan...tolak sikit masuk semak..tapi dia tak reti macam mana nak masuk semak tuh ..karim asik tersadung langgar daun..tiba tiba baru aku sedar mana si mubarak ni..lor!!! dia dah duk tengah jalan balik...aduh bahaya betul....jadi aku pon amik ler dua ekor tuh balik umah ..walhal Jabatan Unggas dekat jer kat situ..kalau lah diorang nampak...mampos aku...bila sampai jer kat umah ,aku masuk diorang dalam sangkar duk sekali ngan baby ayam..ahhh!~ kiut nye...tapi malang nya ...aku nengok macam tak lama jer adik beradik nih..biasa nya benda esotik macam nih mmg tak leh tahan kalau kita bela..panas kot.
Lepas mmg betul pon.Adik dia Mubarak mati..wahhh...sedih jer tinggal ler Karim sorang.Cis ! makan nak kena suap..kalau suap pakai tangan takper..nih suap pakai mulut..Nasib baik aku kasi makan nasi..kalau die nak cacing?dedak ayam?belalang? dah satu hal nak kena masuk kan dalam mulut. Dah rasa macam ibu burung pon

Owh! aku lupa nak bagi tahu ..sampai sekarang pon aku tak tahu burung ape ntah si Karim nih ... tak per tak kisah ..anak bab* kalau boleh bela pon aku nak sebab dia comel . kekekekekkekeke
doa semoga kau berjaya lepasi waktu hidup masa kecik nih jadi lah..sebab masa kecik nih fragile betul..silap sikit mati....kau dah besar dah reti cari makan ...aku lepas kan balik... :) walaupun sedih.Tapi lagi elok dari kau mati jer macam tuh..













(bergaul sama baby ayam.)


yang penting.......aku lambat lagi pergi kerja...kena marah lagi..

Christian the Lion

Posted by -Mind Pollution-



Binatang Juga Berperasaan.....nanti jap..aku rasa nak nangis..kucing aku tak macam nih pon.